آموزش آشپزی

آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

در این نوشته از دلبرانه قصد داریم طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری برای شما عزیزان درج نماییم.

با توجه به اینکه ما ایرانی ها علاقه زیادی به غذاهای دریایی داریم مخصوصا ماهی قزل آلا بهترین دستور پخت را برای شما منتشر کرده ایم.

قطغا شما به صورت ضمنی مراحل و طریقه پخت را می دانید .

ولی ما علاوه بر طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر ،نکاتی برای خوشمزه تر شدن آن نیز بیان کرده ایم.

امیدواریم که مورد قبول شما واقع شود … در ادامه با ما همراه باشید…

آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و گام به گام

طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

مواد لازم:

ماهی قزل آلا

گشنیز و شنبلیه و کمی چوچاق : یه پیاله

رب انار: ۱ قاشق

گردوی خرد شده: ۲ قاشق

پیاز: ۱ دونه کوچولو

سیر: ۲ حبه

نمک و فلفل و زرچوبه و گلپر

ناردون خشک شده

طرز پخت ماهی قزل آلای شکم پر

اول ماهی رو که تیغ وسطش رو درمیاریم  با نمک و زرچوبه و فلفل و کمی گلپر آغشته کردم …هم بیرونش هم داخل شکمش..بعدم گذاشتمش کنار.

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 2 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

پیاز رو ریز خرد کردم و توی اپسیلون روغن تفت دادم تا کمی سبک بشه..سیر رو هم ریختم و با زرچوبه تفت دادم.. همه مواد رو هم اضافه کردم.

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 3 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

خوب هم زدم و تفت دادم تا سبزی تغییر رنگ بده ..بعد کنار گذاشتم تا کمی خنک بشه

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 4 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

توی شکم ماهی رو از این مایه پر کردم و گذاشتم کنار تا سر فرصت توی فویل بپیچم و بذارم توی فر.

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 5 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

دور و بر ماهی رو از این ناردونای خشک پاشیدم

از اینا رو می گم که درحقیقت دونه انارترشه که خشک می کنن و آسیاب

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 6 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

و از اونجایی که خب توی فر زمان بیشتری می خواد مجبور شدم فویل رو باز کنم و توی تابه دورو با روغن سرخ کنم.

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 7 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

برنجی رو که صبح با نمک خیسونده بودیم برای کته، روی شعله گذاشتیم و وقتی آبش جوشید و کمی کم شد، سبزی رو توش ریختم درش رو هم بستم.

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 8 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

وقتی آب برنج بخار شد کمی روغن توش ریختم و اطراف برنج رو آوردم به طرف وسط تا مثه کوه بشه و دم بکشه …

کمی زعفران دم کرده هم روش می ریزیم که صد البته من فرصت همونم نداشتم و سه سوته زعفران اسیاب شده رو روی برنج ریختم تا با بخار برنج همونجا دم بکشه…

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 9 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

پلومون که آماده شد..

دوطرف ماهی مون هم که سرخ شد

می کشیم توی ظرف

قزل آلا ه سرخ بشه خیلی راحت پوستش درمیاد..می تونین همونجا توی تابه با یه چنگال زیر پوست بزنین و دربیارین و بذارین سرخ بشه..اونجوری گوشتش بیسکویتی و حساااابی سرخ میشه..

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 10 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

که خب البته واضح و مبرهن است که اون دونه های خوشگل و خوشمزه انار که روی ماهی ریخته بودم و قرار بود توی فر کبابی و خوشرنگ بکنه ماهی رو اینجا کمی سبب برشته شدن پوست ماهی شد.

اینم تو شکم ماهی که خععلی خوشمزه بود

تهیه ماهی قزل آلای شکم پر 12 - آموزش طرز تهیه ماهی قزل آلای شکم پر به صورت تصویری و مرحله ای

ماهی سفید رو من می دوزم .. اما قزل چون استخونش هم کاملا دراومده و شکمش کاملا خالیه و فضای کافی داره نمی دوزم..چون جاش بازه و محتویات شکم بیرون نمی زنه .. اما برای ماهی هایی که استخون کمرش رو درنمیاریم و یه کوچولو تو شکمش جا داره حتما می دوزیم که مواد نریزه.

برگرفته از وبلاگ آشپزی هانی شف


دستور دوم :

ماهی قزل آلا شکم پر (پخت با فر)

مواد لازم برای مزه دار کردن ماهی :

ماهی قزل آلا                                     ۱ عدد

پیاز درشت (ریز رنده شود)                    ۱ عدد

لیمو ترش                                          ۲ عدد

شوید خشک                                     ۱ ق غذا خوری

نمک و فلفل                                       به میزان لازم

برای مزه دار کردن ماهی ، مواد فوق را با هم مخلوط کرده  و تمام سطح ماهی

و داخل شکم ماهی را به مخلوط آغشته کنید .

مقداری هم نمک روی ماهی میپاشیم و سپس روی ماهی سلفون یا روکش

میکشیم و به مدت یکی دو ساعت میگذاریم داخل یخچال بماند

مواد لازم برای مواد داخل شکم ماهی:

جعفری ساطوری شده                        ۴  قاشق سوپ خوری

گردو خرد شده ریز                              ۳ قاشق غذا خوری

رب انار یک و یک                                 ۲ قاشق غذا خوری

لیمو ترش تازه                                    ۱ عدد

پیاز متوسط                                       ۱ عدد

 نمک وفلفل                                      به میزان لازم

پیاز ها را خرد کرده و در تابه به همراه کمی روغن تفت میدهیم تا طلایی شود و

بعد جعفری را افزوده و به مدت ۳ الی ۴ دقیقه تفت میدهیم . زیر حرارت را

خاموش کرده و گردو و رب انار و آب لیموترش و ادویه را اضافه کرده و خوب

مخلوط میکنیم.

بعد از گذشت ۲ ساعت ماهی را از یخچال درآورده و  مواد مزه دار کردن که شامل پیاز و شوید و… بود را با دست کنار بزنید.

داخل شکم ماهی را با کمک قلم مو ،آغشته به زعفران دم کرده کنید و  موادی

که از قبل آماده کردید(مخلوط  جعفری ،گردو و… که در بالا کامل براتون توضیح

دادم ) را داخل شکم ماهی بریزید و روی ماهی را با قلم مو حسابی روغن زیتون

و زعفران دم کرده بمالید .

ماهی را روی کاغذ آلومینیوم چرب شده گذاشته و در فر از قبل گرم شده با ۱۸۰

درجه سانتیگراد قرار دهید.در صورت تمایل و برای پخت بهتر ماهی می توانید روی

آن را با یک ورق کاغذ آلومینیوم بپوشایند و بعد از پخت ماهی، کاغذ آلومینیوم را

برداشته و با حرارت قسمت بالای فر( گریل ) آن را به صورت برشته درآورید. مدت

زمان پخت ماهی به اندازه آن بستگی دارد.

به طور معمول یک عدد ماهی قزل آلای متوسط به مدت ۴۵ دقیقه آماده می شود.

من برای خوشمزه شدن ماهی روی پوست آن با چاقو ۳ شکاف میندازم  و  هر ۱۰ دقیقه ماهی را از فر درآورده و روی ان را با روغن زیتون  و زعفران دم کرده  آغشته میکنم .

اجازه بدهید تا کمی برشته شود،حتی میتونید در اواخر پخت، پوست روی ماهی را با  بردارید تا گوشت آن کمی برشته شود.

حواستون باشه نسوزه!

نکات قابل توجه:

حتما تیغ وسط ماهی را قبل از پخت در بیارید به اینصورت که شکم آن را باز کرده و از قسمت

گلو تیغ را گرفته و با دست کمی میکشیم تا از گلو جدا شود بعد آرام آرام با

فشارشصت از زیر تیغ و کشیدن تیغ با دست دیگر آن را به راحتی جدا میکنیم.

انتهای تیغ را با چاقو میبریم.

توضیح دادن اینکه چطوری تیغ را در بیاورید واقعا سخته .من فیلمش را دیدم

شماهم بهتره کمی در اینترنت سرچ کنین تا درآوردن تیغ را یادبگیرید چون بدون

دراوردن تیغ ماهی قزل آلا خوردن آن لذت بخش نیست.

حتما داخل شکم ماهی و روی آن را به هنگام مزه دار کردن نمک بپاشید.

اینکارباعث میشود تا گوشت مزه دار شده و از متلاشی شدن آن جلوگیری میکند.

🔸بیشتر بخوانید🔸

آموزش طرز تهیه چند نوع پخت ماهی

ماهی سالمون در فر | ۲ روش پخت ماهی سالمون رژیمی و خوشمزه در فر

ماهی سالمون سرخ شده | ۳ روش پخت سالمون رژیمی در ماهی تابه

ماهی سالمون گریل شده | طرز تهیه سالمون رژیمی خوشمزه در۷ دقیقه

ماهی سالمون کبابی | آموزش طرز تهیه سالمون کبابی (۲ روش خوشمزه)


دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا
بستن