آموزش آشپزی

آموزش طرز تهیه دونات ساده و خوشمزه در منزل تصویری

در این نوشته از دلبرانه قصد داریم آموزش طرز تهیه دونات خانگی و خوشمزه را برای شما درج نماییم.

ممکن است برای مهمانی ها یا برای عصرانه و صبحانه بخواهید یک دونات ساده و خوشمزه طبخ کنید.

به همین دلیل مجموعه ای از ۲ دستور طرز تهیه دونات را برای شما جمع آوری کرده ایم.

امیدواریم که مورد استفاده شما عزیزان قرار یگرد… در ادامه با ما همراه باشید…

آموزش طرز تهیه دونات ساده و خوشمزه در منزل تصویری

طرز تهیه دونات - آموزش طرز تهیه دونات ساده و خوشمزه در منزل تصویری

دونات یا پیراشکی نوعی شیرینی لذیذ است که به سبک‏های مختلف تهیه می‏شود. یکی از ساده‏ ترین و مطمئن‏ ترین روش‏ها برای تهیه دونات، روشی است که در ادامه به آن می‏پردازیم.

دونات در انواع ساده، کرم‏دار، طعم‏دار، شکلاتی و… تهیه می‏شود که با اندکی تغییر در مواد اوّلیه و روش تهیه‌ی آن می‏توان به راحتی انواع مختلف دونات را تهیه کرد.

روشی که پیش رو دارید، طرز تهیه ی دونات ساده است. دقّت کنید که ترتیب اضافه کردن مواد و مقدار‌ آن‏ها در نتیجه‏ ی نهایی کاملاً تأثیرگذار است.

مواد لازم برای تهیه دونات

مایه خمیر………..یک قاشق سوپ خوری

آب ولرم………….نصف لیوان

شکر……………..یک قاشق مربا خوری

دستور تهیه خمیر

مایه خمیر ،آب و شکر رو با هم مخلوط میکنیم درش رو میزاریم و به مدت ۲۰ دقیقه کنار میزاریم تا حجمش دو برابر بشه.

مواد لازم برای دونات

آرد……………………..به میزان لازم(حدودا ۴ لیوان.در حدی که خمیر به دست نچسبه)

تخم مرغ……………..یک عدد

شکر…………………نصف لیوان

روغن مایع…………..نصف لیوان

شیر یا آب گرم……..نصف لیوان

طرز تهیه دونات

همه ی مواد به جز آرد رو با هم مخلوط میکنیم و در نهایت مایه خمیر به عمل اومده رو اضافه میکنیم.

تهیه دونات - آموزش طرز تهیه دونات ساده و خوشمزه در منزل تصویری

بعد از مخلوط کردن آرد رو کم کم اضافه میکنیم تا خمیر به دست نچسبه.

روی خمیر رو میپوشونیم و میزاریم تو محیط گرم تا یک ساعت و نیم بعد که حجم خمیر دوبرابر میشه .

مقداری از خمیر رو برمیداریم با وردنه به ضخامت حدود یک سانت پهن میکنیم.و بعد با لیوان خمیر را برش بدید تا به شکل دایره قالب زده بشه و بعد با در نوشابه داخل اونو خالی کنید.

میتونید از هر قالبی که دوست دارید استفاده کنید.

در نهایت خمیر های قالب زده رو با یه پارچه میپوشونیم و به مدت ۱۵ دقیقه استراحت میدیم.

بعد از استراحت خمیر دونات هامونو توی روغن فراوان سرخ میکنیم و میزاریم کاملا خنک بشه.

تهیه دونات ساده 1 - آموزش طرز تهیه دونات ساده و خوشمزه در منزل تصویری

برای تزیین میتونید دونات ها رو توی پودر قند بغلتونید با اینکه مثل من از گاناش استفاده کنید.


دستور شماره ۲ :

طرز تهیه شیرینی دونات

مواد لازم برای تهیه دونات خانگی

  • آرد سه صفر نیم کیلو
  • شکر ۲۰۰ گرم
  • شیر یک لیوان
  • تخم مرغ دو عدد – اگر کوچک بود سه عدد
  • کره ۱۰۰ گرم
  • نمک یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر خمیر ترش دو قاشق غذاخوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • روغن مایع به میزان لازم
  • پودر قند برای تزئین به میزان لازم

تهیه شیرینی دونات - آموزش طرز تهیه دونات ساده و خوشمزه در منزل تصویری

طرز تهیه دونات خانگی

همه ی مواد لازم رو دو – سه ساعت قبل از تهیه شیرینی در هوای باز آشپزخونه قرار بدید تا به دمای محیط برسن.

آرد رو سه – چهار بار الک کنید و کنار بگذارید . شکر و پودر خمیر ترش و وانیل رو مخلوط کنید .

یک کاسه بزرگتر از کل حجم مواد رو انتخاب کنید و دورش رو با یک حوله ای که با آب گرم مرطوب کردید بپوشونید.

تخم مرغها رو یکی یکی داخل مواد بشکونید و با همزن دستی هم بزنید تا کاملاً مخلوط بشن.

و بعد شیر رو اضافه کنید. کره ی آب شده رو هم اضافه کنید و مواد رو اونقدر با همزن بزنید تا شکر و بقیه مواد خشک ذوب بشن.

وقتی مایع یکدست شد یک الک روی کاسه بگذارید و آرد رو کم کم اضافه کنیدو با یک قاشق آرد رو به خورد مایع بدید .

بعد از این که کمی شکل خمیر گرفت می تونید با دستتون ورز بدید.

اونقدر خمیر رو  ورز بدید تا یکدست بشه و به دست نچسبه .

می تونید خمیر رو به جای ورز دادن بکوبید .

خمیر رو داخل کاسه بگذارید و یک حوله ی نمدار روش بکشید و سه ساعت زمان بدید تا خمیر استراحت کنه .در طی این مدت می تونید خمیر رو چند باری ورز بدید .

یک تخته کار مناسب انتخاب کنید و روش رو با کمی روغن مایع چرب کنید .

خمیر رو با وردنه به قطر یک سانتی متر باز کنید و با قالب های مخصوص دونات و یا کاتر میان تهی قالب بزنید.

و یا مثل من با دهانه ی استکان قالب بزنید و وسطش رو هم با یک قالب شیرینی نخودچی بردارید تا سوراخ بشه .

برای سرخ کردن دونات بهتره یک قابلمه ی کوچیک انتخاب کنید تا نصفه روغن مایع بریزید و با حرارت متوسط صبر کنید تا داغ بشه .

دونات ها رو یکی یکی داخل روغن بندازید و صبر کنید تا طلایی بشن . می تونید با چنگال دونات ها رو داخل روغن داغ نگه دارید تا یکدست سرخ بشن .

یک سبد فلزی رو روی یک سینی قرار بدید و دونات های سرخ شده رو داخل سبد بریزید تا روغن اضافی شون گرفته بشه.

دونات ها رو داخل پودر قند بغلتونید و در ظرف مورد نظر بچینید .

نکته های مهم

وانیل برای از بین بردن بوی تخم مرغ در شیرینی استفاده میشه .

شیر رو می تونید قبل از استفاده بجوشونید و به صورت ولرم در مواد اولیه استفاده کنید.

حوله ی مرطوب گرم برای کنترل دمای کاسه است.

حجم خمیر بعد از استراحت تقریباً دو برابر میشه.

برای تزئین دونات ها از شکلات کاکائویی یا شیری هم میتونید استفاده کنید و بعد با ترافلهای رنگی و یا پودر پسته و بادام ..

بعد از تهیه دونات ها رو در ظرف در بسته نگهداری کنید .

اندازه پیمانه و قاشق ها

یک پیمانه آرد برابر ۱۲۵ گرم

یک پیمانه شیر ، یک پیمانه آب ، یک پیمانه روغن آب کرده ، یک پیمانه برنج و یک پیمانه شکر برابر با ۱۸۰ گرم است.

یک قاشق سوپخوری آرد برابر ۲۰ گرم است .

یک قاشق سوپخوری شکر ، برابر ۲۵ گرم است .

یک قاشق سوپخوری روغن آبکرده برابر ۲۰ گرم است .

یک قاشق سوپخوری آب برابر ۲۰ گرم است .

هر یک ورق ژلاتین برابردو و نیم گرم است .


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن